Adatlap


Esettanulmány címe:
Tetszőleges típusú és méretű épületek, létesítmények tervezése a vázlattervtől a megvalósulásig.
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Építőipari ágazat, 10 fős - közepes méretű - tervező iroda 6 építésztervezővel. A cég materiális erőforrása a saját irodahelyiség, számítógépek, nyomtatók, papír, írószer, szellemi erőforrása a tervezők szellemi tevékenysége kreativitása és egyéb emberi értékei.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A tisztelt Megbízó vagy Beruházó szeretne egy adott területre, telekre és megálmodott funkcióra: - hatás-, és megvalósíthatósági tanulmánytervet - tervezői pályázatot - koncepció tervet - építési engedélyt - tender tervet k - szakági tervet - belsőépítész tervet - kiviteli tervet - megvalósulási tervet - hatósági szakvéleményt - műemléki tervet - anyag-, és mennyiségkimutatást, költségbecslést készíttetni. Felkeresi vagy megversenyezteti az esettanulmányban leírt ügyfelet és irodáját és felkéri a tervek elkészítésére.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az ARCHICAD© az építészek vezető épületinformációs modellező (BIM) szoftvere. A korábbi, hagyományos kétdimenziós tervezési környezet helyett háromdimenziós munkakörnyezetet kínál: a kreatív munka és a tervdokumentáció-készítés egyaránt háromdimenzióban zajlik, így a tervezési döntések eredménye valós környezetben, azonnal látható. Egyetlen, központi modell: a tervezők egyazon épületmodellen dolgozva tervezik és dokumentálják elképzeléseiket – a változtatások gyorsan és automatikusan megjelennek a tervekben. Dokumentálás egyszerűen: az automatikusan frissülő, egy kattintással elkészíthető dokumentáció az építész legegyhangúbb feladatait is felgyorsítja és megkönnyíti. Üzleti előnyök: a BIM környezetben történő tervezés és hatékony dokumentálás olcsóbb és gyorsabb megoldásai piaci előnyhöz juttatja a céget a konkurenciával szemben, amely versenyelőnyhöz juttathat a tervezői piacon.