Adatlap


Esettanulmány címe:
Infrastruktúra kialakítása, több telephelyes munkavégzés
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az élelmiszeriparban szolgáltató partnerünk központi-, és további 4 telephelyén IT infrastruktúra fejlesztést tervezett. Közel 30 db számítógépet használtak a termelésben és a gyártásban összesen. Ágazatunkban fokozottan érezhető az árverseny, így tudták, hogy a gyártást és az adminisztrációt kiszolgáló informatikai rendszer optimalizálása, gyorsítása, versenyelőnyt fog hozni számukra a piacon. Ezért felkértek bennünket az új rendszer megtervezésére és kialakítására.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A feladat a központi telephelyen gyors , és megbízható számítógépes hálózat kialakítása, szerverek telepítése, szoftverek beállítása a kívánt jogosultságokkal, adatmentés megoldása, a távoli telephelyek hálózatának rendszerbe kötése. Mindezt költséghatékonyan és értékálló kivitelezéssel.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az optikai gerincvezetéknek a csillagpontos hálózatnak és a központi menedzselhetőségnek köszönhetően összeállt egy gyors informatikai hálózat. A telephelyeket VPN, titkosított kapcsolaton keresztül kötöttük a rendszerbe. Így azonnal láthatóvá váltak a termelésben működő mérésadatgyűjtő rendszerek adatai. A menedzsment kérésére egy központi információs ablakban egyszerre láthatóak a cég mutatói, ami nagyban megkönnyíti a gyors döntéshozatalt. A termelést és az adminisztrációt támogató informatikai rendszer bevezetése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a partnerünk az ágazatán belül meg tudta tartani, sőt megerősítette piacvezető pozícióját.