Winnernet-FactoryMaster Hungary Kft

Winnernet-FactoryMaster Hungary Kft

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A WinnerNet Kft a FactoryMaster kizárólagos Magyarországi forgalmazója.

FactoryMaster rendszer struktúra
A FactoryMaster integrált termelésirányítási rendszert termelő, gyártó cégek számára fejlesztették ki. A rendszer célja, hogy támogassa azon termelő vállalkozásokat, ahol alapanyagból, alkatrészekből, gépi és emberi erőforrás felhasználásával állítják elő az érékesítésre szánt terméket.
A rendszer a termelés-gyártás köré épül.
Érékesítés
 Árajánlat készítés
 Vevői megrendelések nyilvántartás
 Szállítólevél, Teljesítési igazolás, Értékesítési számlakészítés
Beszerzés
 Beszerzési megrendelés
Készletgazdálkodás
 Nyersanyag és késztermék raktárnyilvántartás
Gyártás
 Több szintű anyag-, és gyártás nyilvántartás
 Gyártási utasítás kezelés
 Műhely és munkaidő adatok nyilvántartása
 Munka / gyártási útvonalkártya készítés
Anyagszükséglet tervezés (M.R.P.)
Műhely beosztás
Utókalkuláció
Minőségbiztosítás
Vezetői információs modul

Esettanulmány

A Kft. jogelődje 1986 óta foglalkozik fémipari alkatrészek előállításával, megmunkálásával és forgácsolásával, jelenlegi nevükön pedig 1996 óta működnek, mint vasúti-, és autóipari beszállítók.

Kiemelt vevőik: a KNORR BREMSE, a PREC-CAST, a ZF Hungária Kft, és a VISTEON Kft, de emellett a nemzetközi piacon amerikai cégek számára is gyártanak (UNISYS Ltd., NCR Ltd.)

Európai színvonalú üzemcsarnokuk csúcstechnológiájú, főleg japán gyártmányú gépekkel van felszerelve, melyek nagy szériaszámú alkatrészek gyártására alkalmasak.
A Kft egyre növekvő rendelésállománya komoly kihívást jelentett a cég számára a gyártókapacitás-, és a minőségi elvárásoknak való megfelelés tekintetében.

Piaci pozíciójuk megőrzése érdekében az egyre magasabb követelményeknek már évek óta csak egy nagyon jól szervezett, hatékony csapatmunkával tudtak megfelelni.

Nagy volumenű gyártásuk támogatására régóta használtak saját fejlesztésű EXCEL- táblázatos nyilvántartásokat, de az utóbbi időben már ez is kevésnek bizonyult, mivel ezek egymástól „elszigetelve” működtek, így nem tudták biztosítani az operatív döntésekhez elengedhetetlen információk gyors és pontos elérhetőségét.

A vezetőség részéről felmerült az igény egy olyan integrált adatbázissal rendelkező termelésirányítási rendszer iránt, ami kedvező ár-érték aránnyal rendelkezik, gyorsan bevezethető, könnyen megtanulható és használható, és kézzelfogható eredményeket nyújt a cég számára.

Így esett a választásuk a FactoryMaster integrált termelésirányítási rendszerre, melynek éles indítására a telepítést követő 3. hónapban került sor, a gyors és ellenőrzött bevezetésnek, a felhasználóbarát felületnek, valamint nem utolsó sorban a Kft dolgozóinak pozitív hozzáállásának köszönhetően.
A FactoryMaster rendszer által biztosított előnyök a Kft -nél:
- adagszám nyomon követhetőség a beszerzéstől a késztermék előállításáig
- az ISO auditokra való felkészülés időigényének csökkenése a rendszer nyilvántartásainak és rugalmasan paraméterezhető listázási funkcióinak köszönhetően
- kulturált formában dokumentált MEO adatok a szigorú minőségi követelményeket támasztó vevők felé
- a műhely adatgyűjtő terminálokon keresztül automatikusan frissülő jelenléti ívek (beleértve a különböző tevékenységekre lebontott percnyi pontos munkaidő nyilvántartást, és a beléptetési rendszert)
- a munkalapok, ill. gyártáskísérők gombnyomásra való előállítása a termékenként berögzített gyártási útvonalak alapján

Az ügyvezető igazgató véleménye a rendszerről:
„A Factory Master beváltotta a hozzáfűzött reményeket, nem egyszerűen egy szoftvert kaptunk, hanem egy know-how-t is, melynek köszönhetően az eddig is logikus gyártási folyamatszervezésünk tovább tökéletesedett. Ma már rutinszerűvé vált a rendszer használata, melynek köszönhetően jelentősen csökkent az adminisztrációra fordított idő.
Számomra a legfontosabb a folyó munkák egyszerű, gyors, pontos monitorozása, melyre most már az irodámban ülve is lehetőségem van szinte gombnyomásra.
Az integrált adatbázisnak köszönhetően pedig a kollégáimmal való együttműködés is rugalmasabb lett.
Döntéshelyzetben gyorsan elérem a rendszerben azokat az információkat, amikre éppen szükségem van, ezáltal pedig gördülékenyebben tudom ellátni vezetői feladataimat.
A rendszer bevezetése átmenetileg terhet jelentett számunkra, de ebben megbízható, szolgálatkész, jó hangulatú segítséget kaptunk a FactoryMaster Hungary munkatársaitól.”