Adatlap


Esettanulmány címe:
Hatékonyság és kapacitásnövelő megoldások üzleti rendszerszoftver és okosmérő rendszer eszközök bevezetésével.
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
területen kívüli szervezet
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Zala megyei 24 főt foglalkoztató kenyér és friss pékáru gyártásával foglalkozó péküzem. Az 1992-ben alakult vállalkozás megalakulását követően jelentős fejlődésen ment keresztül. Az akkor még 6 főt foglalkoztató üzem mára már 24 főt foglalkoztat. Ez mellett egy széles viszonteladói hálózatot sikerült kiépíteniük. A cég alapelve a természetes alapanyagok felhasználásával, fenntartható módon előállítani és napi szinten a friss pékárut elérhetővé tenni az egészségesen táplálkozni, étkezni kívánó emberek számára”. A küldetés teljesítéséhez kizárólag minőségi alapanyagokat használ amit lehetőség szerint hazai beszállító partnertől, termelőtől igyekszik beszerezni. A piaci helyzetük megalapozását, fejlődését egyrészt a termék fejlesztésnek köszönhetik, másrész az időről-időre történő üzemi beruházásnak, mint pl sütőipari gépek beszerzése, hagyományos magyar kemencék teljes felújítása, hűtőkamrák melyek új távlatot nyitottak és a cukrászati részleg beindítása.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Papír alapú ügyvitel lassúsága és pontatlansága miatt bekövetkező gyártási hibák minimalizálása gyártási mennyiség optimalizálása a szállítási folyamatban bekövetkező eltérések kiküszöbölése selejt és visszáru csökkentése boltok termékellátásának nyomon követése rendelési felület egységesítése Víz /gáz és áramfogyasztás ellenőrzése a termelési folyamatokkal történő összehangolása okosmérési megoldásokkal dolgozói jelenlét elektronikus ellenőrzése
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Jolla üzleti rendszer szoftver: A Jolla valós idejű bolt/pékség irányítási szoftver. Rugalmas állandó fejlődésben lévő megoldás hatékony bolthálózat működtetéséhez. Összeköthető az ügyfél már meglévő egyéb szoftvereivel mint pl. a központi raktár, gyártás, vagy könyvelés. Három modulból áll: Éjszakai modul - a befutott megrendeléseket rendszerezi és előkészíti a péküzem éjszaki gyártását és a legyártott termékek logisztikai rendszerezését - gyorsaság, pontosság, papír használat nélkül-A legyártandó mennyiségeket és a Járatok alá eső szállító levelek szerinti beosztást a csarnokban elhelyezett TV képernyőn lehet követni. A Járatvezetők saját jelszóval lépnek a rendszerbe és kérik a rájuk vonatkozó adatokat a képernyőre. Ehhez egy érintőképernyős PC áll rendelkezésükre. Opciónálisan tabletet is használhatnak Shop modul - az üzletek forgalmának, ellátásanak , készlet válzozásának, eladások alakulásának stb szoftvere, amely a beszállított termékek pontos napi rögzítése, az átlátható pénzügyi és készlet jelentések alap pillére, ezért a Jolla azzal, hogy elektronikusan beforgatja a beérkezett áru szállítóleveleit is, a pontos naprakész jól szervezhető cégvezetés segítője. Tablet modul. - a megrendelések, a leltározás, a visszáru, a selejt a szállítólevelek és a számlázás kezelése tartozik hozzá. A péküzem áram/gáz és víz fogyasztása annak figyelemmel kísérése és optimalizálása. Az M2m okosmérő rendszer figyeli a fogyasztási adatokat, ha azok egy szintet átlépnek, azonnali riasztást küld a vezetőségnek. A felhaszálási adatokat átlagolja és az attól való nagy eltérést figyeli és kijelzi. Így megakadályozható akár üzemi baleset , vízszvárgás, elfolyás. Nem utolsó sorban a kiadások korlátozhatók. A rendszer által begyűjtött és feldolgozott adatokkal tervezhető a cég jövőképe -mindezt energia takarékos és környezetkímélő módon.