Adatlap


Esettanulmány címe:
Vállalatirányítási rendszer bevezetése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az ügyfél egy 100% magyar tulajdonban álló, épületgépészeti anyagok gyártásával és kereskedelmével foglalkozó társaság. A 2008. évtől kibontakozó gazdasági válság indokolttá tette a társaság működésének optimalizálását. A szűkülő piacon elérhető forgalom és eredmény hatékony intézkedéseket tett szükségessé. A társaság Hálózat átszervezése a takarékos költséggazdálkodás, az erőforrások optimalizálása és az egységes üzletpolitika jegyében zajlott. A radiátorgyártás is önálló üzletággá alakult. A szervezeti átalakítás a kereskedelem területén látványos eredményeket hozott. Az új integrált árunyilvántartási és vállalatirányítási rendszer alkalmazásával a készletállomány optimális szintre csökkent. Az optimális működés érdekében 2011-ben a társaság megvásárolta a radiátor gyártósort és ettől az időtől kezdve végzi a radiátorgyártást, és folytatja a radiátorok és más épületgépészeti termékek országos értékesítését, valamint működteti az országos hálózatot.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A személyes találkozón lehetőségünk nyílt a vállalat felépítésének és működésének, valamint a jellemző üzleti folyamatoknak a megismerésére. Tájékoztatást kaptunk a vállalatnál jelenleg használt informatikai megoldásokról, az új informatikai rendszerrel szemben támasztott követelményekről és elvárásokról. A partner szempontjából fontos, hogy az üzleti folyamatok a lehető legegyszerűbben legyenek meghatározva, leképezve.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Előzetes információink alapján a vállalat üzleti folyamatainak kezelésére megfelelő megoldást nyújthat a kis-és közepes vállalatok számára fejlesztett SAP Business One integrált rendszer. Az alkalmazással szembeni elvárásokat a standard SAP Business One többnyire ki tudja elégíteni, azonban vannak olyan igények, melyek csak fejlesztéssel fedhetők le. Az itelligence által ajánlott SAP Business One standard megoldásai támogatják a vállalat értékesítési-, beszerzési-, logisztikai-, és pénzügyi folyamatait. Az SAP Business One kiemelkedően jó lehetőségeket biztosít az alábbi funkcionalitások tekintetében:  a cég folyamatainak könnyebb kezelhetősége,  a szigetmegoldásokból fakadó információtorzítás és információvesztés, illetve ismételt adatbevitel megszüntetése, és ezáltal az összegyűjtésükre fordított idő és költségek jelentős csökkentése,  az üzleti folyamatok átláthatósága, többszintű, gyors és rugalmas kiértékelése és elemzése, kimutatások, beszámolók készítése a vállalatvezetés teljeskörű tájékoztatása érdekében,  az ügyfelek igényeinek pontosabb megismerése, elemzése, az új érdeklődők nyomon-követése. Az eddig szerzett tapasztalataink alapján biztosak vagyunk abban, hogy az új megoldások kialakítása jótékony hatással lesz a D-ÉG Kft. fejlődésére és ezek eredménye már az első évben érezhető lesz az üzleti folyamatok nagyobb átláthatósága és egyszerűbb kezelhetősége által.