Adatlap


Esettanulmány címe:
A mohács Szent János Hotel Wifi hálózatának modernizálása
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
A Szent János Hotel *** SUPERIOR története az 1976-ra nyúlik vissza, ekkor nyitotta meg kapuit a Csele Hotel, Mohács első szállodája. A hotel dunai panorámájával, könnyű megközelíthetőségével és a korhoz illő szolgáltatásaival (presszó, étterem) hamar nagy népszerűségre tett szert. A Csele Hotel bezárása után egy teljes körű felújítás következett, melyben a szálloda új külsőt és belsőt kapott: 49 szoba vadonatúj, letisztult látványvilágú berendezéssel, étterem, bár 2 db konferenciaterem, wellness sarok 6 fős jacuzzival és finn szaunával, nyitott grillterasz látványkonyhával a szálloda 4. emeletén. A rekonstrukciót követően a szálloda 2008-ban, immáron Szent János Hotel *** SUPERIOR néven nyitott újra. A rekonstrukció keretében wifi hálózat kiépítése történt mely során consumer kategóriájú eszközök kerültek beépítésre.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A Hotelben eredetileg felhasznált eszközökkel több probléma merült fel: - nem megfelelő térerő (nem mindegyik szobában volt elérhető a wifi jel) - esztétikailag az eszközök nem voltak megfelelőek a szálloda színvonalának - az eszközök nem fix rögzítésűek voltak, ezáltal a védelmük nem volt biztosított (lopás) - az eszközök elhelyezése az áramellátás miatt csak a folyosón a takarító konnektorokban volt lehetséges, - az eszközök közötti folyamatos átjárhatóság nem volt lehetséges - az eszközök nem voltak menedzselhetőek.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A Hotelben cégünk által javasolt Unifi Long Range AP eszközök lettek felszerelve, szintenként 2 db + a grill terasznál 1db és konferencia teremnél 1db. A munkatársunk a szoftveres konfigurálást úgy végezte el, hogy az készülékek rögzítik a használati statisztikát, valamint SSID-kat, illetve egységes jelszó használatát tette lehetővé. Ezáltal az eszközök közötti folyamatos átjárhatósága biztosított lett (roam-ingolás), nem kell a vendégeknek minden egyes eszközre külön-külön felcsatlakozni a Hotelen belül. A szálloda teljes területén megfelelő internet lefedettség lett biztosítva. A vendégek elégedettek az internet szolgáltatással, a szálloda üzemeltetője pedig az üzembiztosságal és eszközök fix telepítése miatt a készülékek védelmével. A kontroller szoftver monitorozó funkciója segítségével felderíthetők a hálózat sötét foltjai, rejtélyes lassulások, túlterhelések. Láthatunk valós idejű statisztikákat, készíthetünk esemény generált riasztást is.