Adatlap


Esettanulmány címe:
Veszprém megyei, 140 főt foglalkoztató sütőipari vállalkozás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
feldolgozóipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Ügyfél saját gyártó üzemekkel rendelkezik, ahol különféle pékárukat gyárt. A gyártott termékeket vevőinek és saját boltjaiba szállítja. Az ügyfél innovatív vállalkozás, rendszeresen jelentkezik a piacon újdonságokkal. Eredményesen működik, de a működés során felmerült költségeket szükséges kézben tartani és csökkenteni, ezért szükségessé vált egy korszerű vállalatirányítási rendszer.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Rendelések nyilvántartása, kezelése, számlázás. Gyártás pontos követése és előírása. Kiszállítások optimalizálása. Készletek nyilvántartása, alapanyag, félkész és készáru. Kintlévőség kezelés, pontos pénzügyi rendszer.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A rendelések feldolgozásának és kezelésének ideje jelentősen csökkent, az ügyfelek kiszolgálása mind a pontosság, mind pedig a minőség tekintetében javult. A termelés hatékonysága javult. Az adminisztrációs munkára fordított idők csökkentek. A számlázás pontos kézben tartása nagymértékben hozzájárult a számviteli fegyelemhez. A könyvelő távolból látja a rendszer adatait és dolgozik azokkal. A könyvelés számára csökkent az adatrögzítési feladat, hiszen automatikusan könyvelődnek a bizonylatok. Összefoglalva a rendszer használata által a költségek csökkentek és az eredmény nővekedett.