Adatlap


Esettanulmány címe:
Somogyi Elektronic vállalatirányítási rendszer
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Elektronikai berendezések kereskedelme Közép-Kelet Európában A tevékenységen belül a cég Magyarország, Románia egyik piacvezető szereplője és Szlovákiában is dinamikusan növekszik. Az export jelentős még ezen felül Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Csehország felé.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A kereskedelmi folyamatok komplex vezérlése önmagában is komoly feladat, és sokaknak nem is sikerül, de az anya- és a leányvállalatok közötti információáramlás megfelelő koordinálása még komolyabb kihívást jelent. Az erőforrások ésszerű felhasználása érdekében megoldandó az adatok teljes konszern szinten is csak egyszeri előállítása és a rendszerek közötti átadása.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A vállalatirányítási rendszer célja összehangolni a kereskedelmi reálfolyamatok elemeit egymással, valamint az anya- és a leányvállalatok között. A rendszer áll három vállalatirányítási rendszerből (Magyarország, Románia, Szlovákia), egy képviselői rendszerből, továbbá kiskereskedelmi és végfelhasználói webáruházból. Az erőforrások költségtakarékos kezelése érdekében a cégcsoport nem engedheti meg magának az adatok redundáns kezelését, ezért minden üzleti adat és minden árucikk kizárólag a fő ERP rendszerben áll elő, a többi alrendszer innen kapja automatikusan. A rendszerek használatával a cégcsoport hatásfoka és működési minősége igen magas szintű lett.