Adatlap


Esettanulmány címe:
Környzeetterhelési vizsgálatok
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
egyéb szolgáltatás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Kb. 20 főt foglalkoztató, az orzság egész területén tevékenykedő mérnökiroda. A környezetvédelem minden területén segíti a megbízókat a hatástanulmányok, környezetterhelési jelentések elkészítésében, Tanácsadó a fennáló vagy a tevezett beruházáokkal kapcsolatos környezeti károk mérséklésének érdekében.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Magyarországi vállalat kötelezett a környzeetvédelmi előírások betartásának igazolására ahatóság felé. Ehhez a mérések mellett a következő időszakban az üzem működésével fellépő környezeti zajtehelést is be kellett mutatnia. Ehhez zajtérképek nyújtanak modellezési lehetőséget, aminek eredményét a hatóságok is elfogadják. Egyr több megrendelő várja el ma már a környezeti zajterhelés térképi bemutatását.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A német Wölfel cég kínálta IMMI zajtérképező program egy felhasználóbarát, könnyen kezelhető szoftveres megoldás az üzemek környezeti tajtrehlésének modelezésére, a pillanatnyi helyze mellett a tervezett zajcsökkentési megoldások hatásának vizsgálatára is. Az ügyfél évek óta tervezte korábban a szoftver beszerzését, míg az egyik régi partnere nem közölte vele, hogy zajtérképezés híján más szolgáltatóhoz fordul. Miutánaz ügyfél beszerzte a programot, meg tudta tartani a meglévő kapcsoaltait, emellett a szakértők ,umkáját támogatja aprogram, amivel a betanulási idő után a szakvélemények elkészítésére fordított idő csökkent, így több feladatot tudtak vállalni és a bevételük növekedett.