Adatlap


Esettanulmány címe:
Ingatlan nyilvántartási rendszer bevezetése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
ingatlanügyletek
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az Imperial Group Ingatlanforgalmazó és Szakértő Kft. tíz éves értékesítői, több éves ingatlanszakértői és ingatlanforgalmazói tapasztalattal a háta mögött 2009 januárjával nyitotta meg elsőként miskolci irodáját azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egy új generációt hozzon létre a minőségi ingatlanforgalmazás területén és hosszútávon meghatározó szereplőjévé váljon ennek a szolgáltatói piacnak. Szolgáltatások: Ingatlanközvetítés, Ingatlan felvásárlás- Adósságrendezés, Ingatlan értékbecslés, Hitelügyintézés, Energetikai tanúsítvány, Ingatlankezelés, Biztosítás, Hőtérkép készítés, Jogi tanácsadás
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az ügyfél rendelkezett egy korábbi honlappal, ami nem elégítette ki az átálláskor aktuális esztétikai és funkcionális követelményeknek. Cégünket felkereste és az indító tanácsadáson szembesült azzal, hogy a weboldal tartalmi kezelése során feltöltött adatokat cégünk rendszere segítségével nyilvántartásként is használhatná. A korábbi weboldal kizárólag egyirányú kommunikációra (hirdetés megjelenítés) volt alkalmas. Az ingatlannyilvántartás kizárólag hagyományos irodai alkalmazások segítségével történt.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A megbeszélések eredményeképp, a weboldalon felül megrendelt egy háttérrendszert is, ami a cég teljes ingatlanprofilját kezeli, naplózási és kommunikációs szolgáltatásokkal kiegészítve. A rendszer részeként csoportmunka támogató modulok, levelezés, hírlevél szolgáltatás, statisztikai alrendszer is kialakításra került. A rendszer alkalmas egy franchise jellegű üzleti modell ellátására és jelenleg is több mint 10 üzletkötő napi munkáját könnyíti meg. A belső adatkezelésnek köszönhetően az alkalmazottak hozzáférnek, akár az okostelefonjaikról is, a rendszerben tárolt adatokhoz, megjegyzésekhez, belső információkhoz.