Adatlap


Esettanulmány címe:
DCPC számítógépcsalád fejlesztése
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
kereskedelem, gépjárműjavítás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Szegedi informatikai kiskereskedelemmel foglalkozó cég mely a KKV szektorba sorolható évi 100-150 millió forintos forgalommal 6 alkalmazottal.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az ügyfél olyan számítógép családot szeretett volna továbbértékesítésremelyet az alábbiaknak felel meg: - Azonnal szállítható, legyen raktárról csak telepíteni és migrálni kell - Állandón raktárkészleten minden típus (nincs alkatrész hiány) azonnal viheti - A család minden tagja alap, nem zárja ki a bővítés lehetőségeit is - További garancia opció vásárolható rá (+1-2-3 év) - 3 év garancia a teljes konfigurációra!!!
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az ötlet a saját fejlesztésű ún. brand PC konfiguráció család megtervezésére és kivitelezésére. Az ötletet és terveket tett követte és megszületett saját márkás PCnk, és a termékcsalád neve: DCPC® lett. - Időt és ezáltal pénzt spóroltak meg. Nem kellett egy komplett szervizt fenntartani gép összeszerelésre - Időt spóroltak meg a tipizált árajánlat adással és a szoftver konfigurációkkal - Magának illetve partnereinek olcsó, ám megbízható 3 év garanciás gépet tud prezentálni - Azonnal egy komplett gép vagy akár egy komplett, homogén hálózat szállítható