Adatlap


Esettanulmány címe:
Pácienstámogató applikáció készítése az Uzsoki Kórház részére
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
humán-egészségügyi, szociális ellátás
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Az Uzsoki utcai Kórház ma 17 gyógyító, 4 diagnosztikus osztállyal, számos részleggel működik 3 telephelyen. Az Uzsoki utcai főépületben találhatók a szemészeti, sebészeti, nőgyógyászati-szülészeti, fül-orr-gégészeti, urológiai, ideggyógyászati, az I. és III. belgyógyászati, radiológiai, patológiai és izotópdiagnosztikai osztályok, valamint külön épületekben az onkoradiológiai, II. belgyógyászati, tüdőgyógyászati osztályok, a központi laboratórium. Önálló telephelyen, a Hungária krt. 167-169. szám alatt működnek az I. és II. Belgyógyászati-rehabilitációs osztályok és a Krónikus-belgyógyászati osztály. A Tüdőgondozó és Tüdőszűrő Állomás, valamint az Onkológiai Gondozó az Amerikai út 50. szám alatt található.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
Az Uzsoki kórháznak szüksége volt egy olyan alkalmazásra, mely támogatja a pácienseket abban, hogy a számukra fontos információkat egyszerűen megtalálják. Ilyenek például az osztályok, ambulanciák, orvosok névjegyzéke, elérhetőségeik, rendelési idejük. Továbbá megoldandó feladat volt, hogy biztonságos bejelentkezés után az online lelet adattár segítségével a páciensek megtekinthetik a kórházi dokumentációikat.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
A kórházaknak készült alkalmazás célja, hogy csökkentse az orvos-beteg közti „távolságot”. Az alkalmazásban böngészhetünk az osztályok, szakrendelések, ambulanciák közt, megtekinthetjük azok rendelési idejét, ügyeleti időszakát, illetve az ott dolgozó orvosok névjegyét, elektronikus elérhetőségét. Az olykor nehézkes tájékozódást térképes navigáció segíti akár autóval, akár tömegközlekedési eszközzel szeretnénk megközelíteni az adott kórházat. A felhasználó hasznos információkat szerezhet a kórház házirendjéről, várólistákról, betegjogról. Az applikációban pácienseknek lehetősége van a kórházi kezelése végén készült zárójelentését (vagy egyéb kórházi dokumentációját) okos telefonjára, táblagépére digitális formában letölteni, ott tárolni és megtekinteni. Ha telepíti a Kórházalkalmazást okos telefonjára vagy táblagépére, az alkalmazáson belül megtekintheti a regisztráció során létrejött fiókjához rendelt dokumentumokat is.