Adatlap


Esettanulmány címe:
e-Link SCM Beszerzési társulások irányítási rendszere
Az esettanulmányban szereplő ügyfél ágazati besorolása:
építőipar
Az esettanulmányban szereplő ügyfél piaci bemutatása - ágazat, cégméret, piaci körülmények, erőforrások:
Piacvezető az építőanyag kereskedelmi hálózatok területén. A beszerzési társulás árbevétele 40Mrd Forint. A beszerzési társulás tagjainak a száma kb 45 vállalkozás, 80 telephellyel. Az építőanyag kereskedelm területén nagy a verseny, amely hatékonyabban kezelhető beszerzési társulási működési forma kialakításával. Ezen működési forma nagy informatikai kihívásokat jelent mind az ügyfél, mind a szállító számára.
A megoldandó üzleti probléma bemutatása:
A beszerzési társulás állandó információ hiánnyal küzd: nem kap időben, megfelelő minőségű információt a Tagjaiktól, ami alapján tárgyalhatnának a Gyártókkal, Szállítókkal. A Gyártóktól, Szállítóktól sem kapnak időben visszacsatolást a folyamatban lévő rendelésekről, kiszállításokról, számlázásokról és jutalékokról. - lassú és nem szabályozott a hálózaton belüli információáramlás - a beszerzési társulás nem tud valós idejű vállalati kontrollingot kialakítani, mert az ahhoz szükséges adatokat újból és újból innen és onnan kell összegereblyézniük - a társulás működése lomha és nem tud gyorsan reagálni a piaci változásokra, a konkurensek aktivitásai függvényében - a hálózat nem tud egységes marketing koncepciót kialakítani..ha az mégis sikerül, nehézkes változtatni rajta a lassú értékesítési és beszerzési információ áramlás következtében - a tagok nem tudják készletállományukat optimalizálni, mert nincs gyors elemzésre lehetőség.
Az alkalmazott megoldás bemutatása és a bevezetést követően elért üzleti előnyök:
Az e-Link SCM szoftverrendszer az SPS Media Kft. által fejlesztett alkalmazás, amely fő célkitűzése a Beszerzési társulásoknál, illetve a Holding működéssel bíró vállalatoknál felmerült SCM (Supply Chain Management- ellátási lánc menedzsment) feladatok lefedése. Az e-Link SCM bevezetése költséghatékony megoldás azon társulások részére, amelyek egy jövőbemutató, valós idejű és nagy biztonsággal működő, a teljes működési hálózatukat lefedő és így egy kézben tartható vállalati informatikai megoldást szeretnének. Mi is az SCM? Az ellátási lánc menedzsment új irányzat a modern vállalati menedzsmentben. Az ellátási lánc menedzsment jóval több lehetőséget ad egy komplex logisztikai szoftvernél. Az alapvető különbség az e-Link SCM és egy jól használható logisztikai rendszer között, között, hogy míg a logisztikai szoftver gyakorlatilag csak a vállalaton belüli folyamatokra koncentrál, addig az e-Link SCM kitágítja a logisztika határait, és már a vállalaton kívüli kapcsolatokra, folyamatokra és azok működtetésére is ugyanakkora figyelmet fordít. Az e-Link SCM-mel valós időben monitorozható, kontrollálható és OPTIMALIZÁLHATÓ egy Beszerzési Társulás összes folyamata!